Над 100 души са починали от COVID-19 в община Сливен през

...
Над 100 души са починали от COVID-19 в община Сливен през
Коментари Харесай

Над 100 души са починали от коронавирус в Сливенско за последния месец |

Над 100 души са умряли от COVID-19 в община Сливен през последния месец, заяви кметът Стефан Радев пред БНР. Днес в региона са регистрирани 97 нови инфектирани, оповестяват от Единния информативен портал.

Кметът Радев дефинира смъртността в общината като рекордна и прикани към съблюдаване на противоепидемичните ограниченията и имунизация.

" Над 100 индивида от общината са си отишли през последния месец. За това още веднъж ще употребявам случая да насочва апел към всички – да бъдем виновни, да се имунизираме. Това е най-голямото, най-мощното оръжие, което човечеството е основало за битка с такива пандемии ".

Според информацията на уеб страницата на РЗИ-Сливен сега под карантина са 1801 поданици на региона. На домашно лекуване са 999 души, а приетите в болница са 248. Сред новозаразените са акушерка и възпитаник.

От на следващия ден, 20 октомври, в региона на кооперативния пазар в Сливен стартира работа мобилен кабинет за слагане на ваксини против COVID-19. Водят се диалози за разкриването на мобилни имунизационни пунктове и на други места в Сливен и региона, където има огромен поток от хора.

Ваксинационната акция в област Сливен протича с мудни темпове. Досега по-малко от една пета от популацията на възраст над 12 години е със приключен имунизационен статус.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР